مترجم سایت

مترجم سایت

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 48
کل بازدید : 640601
کل یادداشتها ها : 528
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

«حُر بن یزید ریاحی» از خاندان معروف «عراق» و از رؤسای قبایل کوفیان بود . به‌درخواست ابن زیاد، برای مبارزه با حضرت اباعبدالله الحسین (ع)‏ فراخوانده شد و به سَرکردگی 1000 سوار برگزیده گشت . گفته‌اند وقتی از دارالاماره کوفه، با مأموریت بستن راه بر حضرت اباعبدالله الحسین (ع)‏ بیرون آمد، ندایی شنید که : «ای حر!مژده باد تو را بهشت ...»

 

حُر در کربلا

«حُر بن یزید ریاحی»، با سپاهش در منزل ‏«قصر بنی مقاتل‏» یا «شراف‏»، راه را بر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بست و مانع از حرکت ایشان به سوی «کوفه» شد و کاروان‏ حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را همراهی کرد تا به «کربلا» رسیدند و حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در آنجا فرود آمد .

«حُر» وقتی فهمید کار جنگ با حضرت اباعبدالله الحسین تشنه لب (ع)‏ جدّی است، صبح «عاشورا» به بهانه آب دادن اسب خویش، از اردوگاه «عمر بن سعد» جدا شد و به کاروان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)‏ پیوست . توبه کنان کنار خیمه ‌های اباعبدالله الحسین (ع) آمد و اظهار پشیمانی کرد، سپس اذن میدان طلبید .

ظاهراً «حُر بن یزید ریاحی» با اذن‏ حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اولین فردی است که به میدان رفت و در خطابه‏ای مؤثر، سپاه کوفه را به خاطر جنگیدن با حضرت اباعبدالله الحسین (ع)‏ توبیخ‏ کرد . چیزی نمانده بود که سخنان او، گروهی از سربازان «عمر بن سعد» را تحت تأثیر قرار داده‏ از جنگ با حضرت اباعبدالله الحسین (ع) منصرف سازد، که سپاه «عمر بن سعد»، او را هدف تیرها قرار داد .

«حُر» نزد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) ‏بازگشت و پس از لحظاتی دوباره به میدان رفت و با رجزخوانی، به مبارزه پرداخت و کشته شد . رجز او چنین بود :

انی انا الحر و ماوی الضیف              اضرب فی اعناقکم بالسیف

عن خیر من حل بارض الخیف                        اضربکم و لا اری من حیف

که حاکی از شجاعت او در شمشیر زنی در دفاع از حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و حق دانستن راه‏ حضرتش بود .

حضرت امام حسین بن علی‏ (ع)، بر بالین «حُر» رفت و به او گفت : تو همان گونه که مادرت نامت را «حُر» گذاشته ‌است، حُر و آزاده‌ای، آزاد در دنیا و سعادتمند در آخرت ! «انت الحر کما سمیتک امک، و انت الحر فی الدنیا و انت الحر فی الآخرة‏»

و سپس حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، دست بر چهره‌اش کشید و با دستمالی سَرِ «حُر» را بست . پس از «عاشورا»، «بنی ‌تمیم»، «حُر» را در فاصله ای نزدیک به حَرم حضرت اباعبدالله الحسین (ع)‏ دفن کردند، همانجا که قبر کنونی اوست، بیرون کربلا در جایی که در قدیم به آن‏ «نواویس‏» می ‌گفته ‌اند (1) .

 

سخنان حُر خطاب به لشکر یزید

«حُر بن یزید ریاحی»، پس از آنکه به سپاه حضرت امام حسین (ع) پیوست و توبه کرد، در برابر لشگر «عمر بن سعد» ایستاد و گفت : «ای مردم کوفه، مادرتان در سوگتان بگرید ! این بند? صالح خدا را فراخواندید و هنگامی که به سوی شما آمد، دست از یاری او برداشتید ؟ شما که می گفتید در یاری او با دشمنانش خواهیم جنگید، اکنون رو در روی او ایستاده اید و می خواهید او را بکشید ؟ راه نفس کشیدن را بر او بسته اید، از هر سو محاصره‌اش کرده‌اید و از رفتنش به سوی سرزمین ‌ها و شهرهای الهی جلوگیری می ‌کنید . حسین (ع) همچون اسیری است که در دستان شما گرفتار شده؛ نه می تواند سودی به خود برساند و نه زیانی را از خود دور کند . «آب فرات» را که یهود و نصاری و مجوس از آن می آشامند و سگان و خوک‌ های سیاه در آن می غلتند، بر روی حسین (ع) و زنان و کودکان و خاندانش بسته‌اید، تا جایی که آنان از فرط تشنگی به حال بیهوشی افتاده‌اند.  چه بد رعایت محمد صلی الله علیه و آله را درباره فرزندانش کردید ! خدا در روز تشنگی محشر، شما را سیراب نکند !»

پس از این سخنان، تیراندازان دشمن بر او یورش بردند و ...(2)

 

پی نوشت

1- سایت ویکی پدیا

 2- برگرفته از سایت دانشنامه رشد، به نقل از : ارشاد مفید، ج 2، ص 103

با تصرّف و ویرایش ... منیژه شهرابی


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ