مترجم سایت

مترجم سایت

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 142
کل بازدید : 643756
کل یادداشتها ها : 528
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

 

بسمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ 

 

«وَ سلَمٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَ یَوْمَ یَمُوت وَ یَوْمَ یُبْعَث حَیًّا»

«درود بر وى روزى که تولد یافت و روزى که مى‏میرد و روزى که زنده برانگیخته مى ‏شود .»

 

قرآن کریم / سوره مریم / آیه 15

 

حضرت ابوالفضل العباس بن علی (ع)، در چهارم شعبان سال 26 هجری قمری به دنیا آمد و به سبب زیبایی چهره اش به «قمر بنی هاشم»، ملقب گشت و در واقعه جانسوز «کربلا» در سن 35 سالگی به شهادت رسید .

مادر گرامی اش، حضرت اُم‌البنین (س) است .

 

زندگی

طبق روایات شیعه، حضرت ابوالفضل العباس (ع)، جوانی دلاور، زیبا و بلند قد بود و در جنگ‌ های صفین و نهروان در کنار پدربزرگوارش، حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) جنگیده ‌است .

در واقعه جانسوز «عاشورا»، سپه سالار و پرچمدار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بود .

ایشان نیز به «باب الحوائج» معروف می باشند .

 

برادران، همسر و فرزندان

حضرت ابوالفضل العباس (ع)، سه برادر به نام ‌های جعفر، عبدالله و عثمان دارد که تمامی آنان در روز عاشورا سال 61 ه.ق در «کربلا» به شهادت رسیدند . ایشان با «لبابه بنت عبیداللّه‏ بن عباس» ازدواج کرد و دارای دو فرزند به نام ‌های «عبیداللّه»‏ و «محمّد» شد . «محمّد» در سن پانزده سالگی در واقعه جانسوز «عاشورا» در «کربلا» به شهادت رسید و «عبیداللّه»، ‏ قاضی «مکّه معظمه» و «مدینه النبی (ص)» بود .

 

شهادت در واقعه کربلا

در روز «عاشورا»، چون تشنگی بر حضرت اباعبدالله الحسین و یاران با وفایش و همچنین اهل حَرَم، غلبه می کرد، کودکان از فرط تشنگی از حضرت امام حسین ابن علی (ع)، «آب» طلب کردند .

حضرت امام حسین ابن علی (ع)، برادر بزرگوارش، حضرت ابوالفضل العباس (ع) را صدا کرد و فرمود تا با چند نفر به «فرات» برود و برای تشنگان «آب» بیاورد .

حضرت ابوالفضل العباس (ع) با ده سوار همراه شد و مَشک‏ ها را برداشت و چون به مدخل «آبِ فرات»، کنار «نهر علقمه» رسید، لشگر «ابن ‏زیاد» بر کنار «فرات» نشسته بودند و «آب» را بر آنها بسته بودند، چون حضرت ابوالفضل العباس (ع) را دیدند، بر او حمله کردند .

حضرت ابوالفضل العباس (ع) پس از آن، رجزی خواند و بر آنها حمله کرد ...

آنگاه که از راه «فرات» بیرون آمد و مَشک بر دوش داشت، دشمنان از هر طرف او را تیرباران کردند و در همین حال کسی بر او حمله کرد و دست راست او را برید و او مَشک را با دست چپ گرفت، در حالی که تمام فکر حضرت ابوالفضل العباس ابن علی (ع) به رسانیدن «آب» به کودکان بود، در این حال شخص دیگری حمله کرد و دست چپ وی را برید و حضرت ابوالفضل العباس ابن علی (ع) بر زمین افتاد و مَشک را بر دهان گرفت . در این حال، «عمر بن سعد» ندا داد که مَشک را تیرباران کنند .

 در این زمان بود که شمشیری بر فرق سر مبارک حضرت ابوالفضل العباس (ع) فرود آوردند ...

وقتی که حضرت اباعبدالله الحسین ابن علی (ع)، بر بالین خون آلود برادر بزرگوارش، حضرت ابوالفضل العباس (ع) حاضر شد، فرمود : اکنون کمر من شکست ...

 

آرامگاه

آرامگاه حضرت ابوالفضل العباس (ع) در نزدیکی آرامگاه حضرت سیدالشهداء امام حسین بن علی (ع) در «کربلا» قرار دارد و شیعیان بین آرامگاه حضرتش و حضرت سیدالشهداء امام حسین بن علی (ع)، را «بین الحَرَمین» می ‌نامند .

توسعه و بازسازی حَرَم حضرت ابوالفضل العباس (ع) در زمان «شاه طهماسب صفوی» و سپس «نادر شاه افشار» صورت گرفت . پس از حمل? وهابیون به «کربلا»، مجدداً برای بازسازی آن توسط «فتحعلی شاه قاجار» انجام گردید .

منبع : حوزه نت ... با تصرّف و ویرایش ... منیژه شهرابی

 


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ