مترجم سایت

مترجم سایت

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 38
بازدید دیروز : 39
کل بازدید : 640446
کل یادداشتها ها : 528
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

دراین باره روایت های مختلفی است، از جمله موارد ذیل :

 

1- «هفتاد و دو نفر» این تعداد را «بلاذرى» نقل کرده است و مى‏ گوید : تمام کسانى که با حضرت سیدالشهداء امام حسین (ع) کُشته شده‏اند، از اصحاب و یاران او، هفتاد و دو مرد بوده است (1) و «شیخ مفید رحمة الله»، همین تعداد را ذکر کرده است و مى ‏گوید : امام حسین (ع) با اصحابش صبح روز «عاشورا» آماده قتال شدند و با حضرت امام حسین (ع)، سى و دو نفر سواره و چهل نفر پیاده بودند (2) و همین عدد را، «ابن اثیر» در تاریخش آورده است (3) و باز همین تعداد را «محمد بن جریر طبرى»، در «دلائل الامه» نقل کرده است (4)، و همین قول مشهور است .

2-   «هشتاد و هفت نفر»، این تعداد را «مسعودى» نقل کرده و مى ‏گوید : جمیع کسانى که با حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در روز «عاشورا»، در «کربلا»، کُشته شده‏اند، هشتاد و هفت نفر بوده‏اند (5) .

3-«شصت و یک نفر»، بعضى روایت کرده‏اند که در آن روز تعداد شهیدان شصت و یک نفر بوده است(6)، ولى ممکن است این تعداد اصحاب و یاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، غیر از شهداى از اهل بیت و بنى هاشم بوده‏اند که با شهداى بنى هاشم مجموعاً همان قول بعدى خواهد بود .

1-   «هفتاد و هشت نفر»، این تعداد را «سید ابن طاووس» نقل کرده است و مى ‏گوید : روایت شده است که اصحاب حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، «هفتاد و هشت نفر» بوده‏اند(7)، و با حضرت امام حسین (ع)، «هفتاد و نه نفر» مى ‏شوند و با آن تعدادى که از «اثبات الوصیه» نقل شده و شهداى بنى هاشم تطبیق مى‏ کند .

2-   «هشتاد و دو نفر»، این تعداد را «مرحوم مجلسى» از «محمد بن ابى طالب» نقل کرده است (8) .

3-   «یکصد و چهل و پنج نفر»، از حضرت امام محمد باقر (ع) نقل کرده‏اند که شهداى کربلا «چهل و پنج سواره» و «یکصد نفر» پیاده بوده‏ اند (9) .

 

1- انساب الاشراف، ج 3، ص205

2- ارشاد شیخ مفید، ج 2، ص95

3- کامل ابن اثیر، ج 4، ص 10

4- دلائل الامامة، ص71

5- مروج الذهب، ج 3، ص 61 / البدوالتاریخ، ج 6، ص 11

6- اثبات الوصیة، ص 126

7- الملهوف، ص 60

8- بحار الانوار،ج 4، ص 54  

9- نفس المهموم، ص 236 و کتاب «شفأ الصدور» اقوال دیگرى را راجع به عدد شهدا ذکر کرده است که طالبین مى‏ توانند به این کتاب رجوع کنند (شفأ الصدور، ج 1، ص 241)

منبع : سایت تبیان،با تصرّف و ویرایش ... منیژه شهرابی

 


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ