یادش به خیر، سال های اوّل انقلاب (1976 میلادی)، وقتی فیلم «محمّد رسول الله(ص)» در سینما اکران شد و بعد از تلویزیون پخش شد .
باور کنید برای من که یکی از دوستداران سینما هستم، هنوزم که هنوز است، اگر این فیلم از تلویزیون پخش بشود، تماشا می کنم . راستی واقعاْ در تاریخ سینمای مذهبی ، فیلمی بهتر از «محمّد رسول الله (ص)» دیده اید ؟! [البته نواقصی هم داشت، برای مثال، از نقش یهودیان شهر «مدینه النّبی (ص)» که در کارِ حضرت محمّد رسول الله (ص) کارشکنی می کردند و ...]
از جمله موضوعاتی که در این فیلم به آن اشاره شد : بعثث حضرت محمد مصطفی (ص) / شهادت بانو سمیه [اوّلین شهیده اسلام) / اسلام آوردن و شکنجه بلال حبشی / هجرت مسلمانان از مکّه معظمه به حبشه و به مدینه النّبی (ص) / غزوه بدر / غزوه اُحُد / صلح حُدیبیه / فتح مکّه ...
در این فیلم، تصویر حضرت محمّد مصطفی رسول الله (ص)، و حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) - به دلیل اعتقادات مسلمانان مبنی بر معصوم بودن ایشان - نشان داده نشد .
در مورد حضرت محمّد رسول الله (ص)، بازیگران به جای ایشان، با دوربین صحبت می کنند و یک مورد شتر ایشان که در واقعه تاریخی هجرت از مکّه معظمه به مدینه النّبی (ص) ، برای انتخاب مکانی برای مسجد به هر سویی می رفت و بلاخره در جایی نشست که در واقع اکنون مسجد مدینه النبی (ص)، یکی از جایگاه های بهشت است ...
در مورد حضرت امیرالمؤمنین علی (ع)، در تنها سکانسی که ایشان حضور دارد، تنها شمشیر ذوالفقار ایشان نشان داده می شود و یک بار نیز در واقعه فتح مکّه معظمه، با عصای محمّد مصطفی رسول الله (ص)، بُت های کعبه را سرنگون می کند .
شخصیت های سرشناس در این فیلم : حضرت حمزه بن عبدالمطلب، (عموی حضرت محمّد مصطفی رسول الله (ص) که در جنگ اُحُد شهید شد و حضرت محمّد مصطفی رسول الله (ص) به ایشان «سیدالشهداء» گفتند که بازیگر معروف بین المللی، «آنتونی کوئین» که الحق در این نقش خوش درخشید .
در صحنه ای که می گوید : «یا رسول الله ...» بدنِ آدم می لرزد، گویا وجود مبارک حضرت محمّد مصطفی رسول الله (ص) را با تمام وجود حسّ می کنی .
«ایرنه پاپاس» در نقش «هند جگرخوار» هم خوب بازی کرد .
شخصیت های دیگر این فیلم : زید پسر حارثه / ابو سفیان / سهیل بن عمرو / یاسر / وحشی پسر حرب / ابوطالب / هراکلیوس (پادشاه روم) / ابو جهل / ابو لهب / عمرو / نجاشی (پادشاه حبشه) / خسرو پرویز (پادشاه ایران) / ...
صدای دوبلور بزرگ ایران «منوچهر اسماعیلی» به جای «آنتونی کوئین» یکی دیگر از مُحسنات فیلم است .
و بلاخره ... مصطفی عقاد (یادش بخیر) کارگردان فیلم، به همراه دخترش سال ها بعد، در یک عملیات تروریستی توسط گروه منفور «القاعده» در یکی از هتل های اُردن کُشته شد .
یاد همه آنها بخیر و یاد جوونی های ما و آن همه شور اسلام که در سَر داشتیم و حالا هم داریم و
ان شاءالله تا آخر عمر داشته باشیم .
«خدایا ما را مسلمان بمیران و در صف خوبانت محشور بگردان .» آمین یا ربّ العالمین
منیژه شهرابی